Læs flere artikler om massagestole

Se topbedømte massagestole

Prøv en massagestol i nærheden

Massagestol Finder Quiz

Hvad gør en massagemåtte? 8 potentielle fordele

Massagemåtter er en effektiv løsning til at lindre muskelspændinger og stress. De tilbyder en behagelig og afslappende måde at massere dig selv på uden stor indsats og hurtigt komme tilbage på sporet. Mens massagemøbler giver mulighed for dybere vævsarbejde, fokuserer måttemassage primært på musklernes overfladelag. Nogle af de mange fordele ved et sådant produkt er brugervenlighed, lille fodaftryk og lave omkostninger.

 

Massagemåtter kan have disse 8 fordele


• Afspænding
• Fremme af blodcirkulationen
• Forbedring af muskeltonus og fleksibilitet
• Smertelindring, især ved kroniske smerter
• Forbedring af helingsprocesser efter skader
• Lindring af muskelspændinger og spændinger
• Dybere vævsmassage for bedre afslapning


Hvilke undersøgelser viser de mulige fordele ved massagemåtter?

 

Mange undersøgelser har bekræftet fordelene ved massagemåtter. En undersøgelse fra 2013 i International Journal of Theraputic Massage & Bodywork viste, at massage over et bord eller måtte kan reducere smerter hos patienter med fibromyalgi (et kronisk smertesyndrom). En undersøgelse fra 2016 i Journal of Clinical Psychology konkluderede, at regelmæssige massagemåttesessioner kan hjælpe med at reducere stress og udbrændthed. En anden undersøgelse i JAMA Internal Medicine i 2017 viste, at det at prøve en massagemåtte hjalp med at forbedre velvære og søvnkvalitet. Forskning blev også publiceret i tidsskriftet Plant Physiology and Biochemistry, som fandt ud af, at massagelignende tryk på muskelvæv forbedrer blodgennemstrømningen og iltningen og har en positiv effekt på symptomer på inflammation. En undersøgelse blev også offentliggjort i "International Journal of Sports Physical Therapy" i begyndelsen af ​​2017, som undersøgte og bekræftede de positive effekter af massagemåtteterapier på nakkefunktionen.Oversigt over undersøgelserne i punktopstilling:

• En undersøgelse fra 2013 i International Journal of Therapeutic Massage & Bodywork viste, at massage over et bord eller måtte reducerer smerter hos patienter med fibromyalgi.
• En undersøgelse fra 2016 i Journal of Clinical Psychology konkluderede, at regelmæssige massagemåtter kan hjælpe med at reducere stress og udbrændthed.
• En anden undersøgelse i JAMA Internal Medicine i 2017 viste, at det at prøve en massagemåtte hjalp med at forbedre velvære og søvnkvalitet.
• Forskning offentliggjort i tidsskriftet Plant Physiology and Biochemistry viste, at massagelignende tryk på muskelvæv forbedrer blodgennemstrømningen og iltningen og har en positiv effekt på symptomer på inflammation.
• I begyndelsen af ​​2017 dukkede en artikel op i "International Journal of Sports Physical Therapy", der undersøgte og bekræftede de positive effekter af massagemåtteterapier på nakkefunktionen.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en massagemåtte, der har de nævnte fordele? 


En måtte af god kvalitet tilbyder behagelige, ergonomisk formede rullende strukturer med selektiv trykmassage, shiatsu-massage eller 3D-rotationsteknologi. Nogle gange findes der også varianter med integreret vandstråle- eller luftpudeteknologi til særlig intensiv terapi. Hvis du ønsker mere end blot muskelafspænding: Der findes modeller med varmefunktion.

For at få mest muligt ud af din tidsinvestering, er det essentielt at tilpasse måtten til dine behov – der skal hverken bruges for hårdt eller for blødt materiale! Den bedste effekt opnås ved regelmæssig brug i forbindelse med massageteknikker under liggende og siddende stående bevægelser. 


Hvordan bruger jeg en massagemåtte? 

For at bruge en massagemåtte skal du sikre dig, at måtten er korrekt konstrueret. Før du begynder, skal du fjerne alt tøj eller tæpper, der kan give dig overdreven varme. Læg dig fladt på ryggen på måtten, og sørg for, at din krop er helt dækket af måtten. Start derefter massagen langsomt, og juster trykket til et komfortniveau for din krop. Når du bruger massageanordningerne, skal du også være opmærksom på passende sikkerhedsforanstaltninger, såsom korrekt spænding af bæltet og iført passende beskyttelsestøj.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer gennemgås inden offentliggørelse