Læs flere artikler om massagestole

Se topbedømte massagestole

Prøv en massagestol i nærheden

Massagestol Finder Quiz

Massagestolens historie - fra begyndelsen til nutiden

I hvilket land blev den første massagestol opfundet?

De første massagestole blev opfundet i Japan i begyndelsen af ​​1800-tallet.

Designet til at efterligne en menneskelig hånds bevægelser, brugte disse lænestole et system af ruller og håndtag til at skabe en masserende effekt.

Massagestole voksede i popularitet i begyndelsen af ​​1900-tallet, da folk indså fordelene ved massage.

Det var dog først i midten af ​​det 19. århundrede, at massagestole blev bredt tilgængelige. I 1950'erne begyndte virksomheder som Panasonic og Sanyo at masseproducere massagestole, hvilket gjorde dem mere overkommelige og tilgængelige for den brede offentlighed.

Hvordan opstod massagestolen?

Vi bliver ofte spurgt, hvordan massagestolen egentlig opstod, og hvor de første modeller kom fra. Faktisk er der ikke noget let svar på spørgsmålet. Først og fremmest skal vi måske kort finde ud af, hvor selve massagen kommer fra. Massageterapi går tusinder af år tilbage. Referencer kan findes i forskellige gamle skrifter rundt om i verden, herunder Kina, Japan, Indien, Egypten, Grækenland og Rom.

massagestols historie

Hvornår blev massage opfundet? 

Mens massagestole først dukkede op i det sidste århundrede, har massage ældgamle rødder, der går tusinder af år tilbage. Den første registrerede brug af massage var i Indien i 3000 f.Kr. I Indien blev det set som et helligt middel til helbredelse, der hjalp folk med at genforenes med dem omkring dem, lindre smerter og helbrede skader og sygdomme.


Udøvelsen af ​​massage kom i 2700 f.Kr. Fra Indien til Kina og blev inkluderet i den antikke tekst "Den gule kejsers klassiske bog om intern medicin", som stadig bruges i dag af professionelle inden for massageterapi og alternativ medicin. Teksten dækkede emner som akupunktur, akupressur og urtemedicin.


Omkring 2500 f.Kr Massageterapi fandt vej til Egypten og blev endda afbildet på gravmalerier. Opfindelsen af ​​zoneterapi, en delkomponent af massage, tilskrives egypterne.


Kineserne bragte endelig massageterapi omkring 1000 f.Kr. Til Japan, hvor en af ​​de mest populære massageteknikker, Shiatsu, blev udviklet. Gamle japanske bloktryk viser folk, der får massage.


Massage blev brugt i disse lande hovedsageligt på grund af dens medicinske virkning. Hun hjalp folk med at opnå en tilstand af afslapning og harmoni, som eksperter mente ville holde infektioner og dæmoner på afstand. Som et resultat blev massage brugt til at helbrede alle former for lidelser og udviklede sig således til en grundpille i helbredende praksis.


Massageterapi er en form for alternativ medicin, der har mange sundhedsmæssige fordele, såsom smertelindring, skadesrehabilitering, stresslindring, behandling af angst eller depression, øget afslapning og sænkning af blodtrykket. Videnskaben har også vist fordelene ved endorfiner på systemet, og massage er fantastisk til at stimulere din krop til at producere lykkehormoner.


Begyndelsen på massagestolen, som vi kender den

Massage har gennemgået forskellige stilarter gennem årene, lige fra akupressur til de forskellige former for zoneterapi, som har til formål at stimulere bestemte dele af fødderne eller hænderne for at skabe en visceral effekt på forskellige organer og systemer i kroppen. Oprindeligt ser det ud til, at Shiatsu var en af ​​de ældste former for massage.

Nedenfor er en skitse af en antik massagestol:

antik massagestol

Shiatsu forsøger at balancere kroppens energi for at bringe kroppen i en selvhelbredende tilstand. Ved kun at bruge fingerspidserne og nogle gange håndfladerne, bruger Shiatsu dette punkttryk til at regulere den naturlige strøm af energi, så kroppen kan helbrede sig selv.


Derfra rejste kendskabet til massageterapi verden rundt til USA. Efter at have rejst gennem Asien og lært om andre kulturers sundhedspraksis, bragte JH Kellogg, ja, cornflakes-opfinderen, massageterapi til Amerika. Efter at denne information blev spredt rundt i verden, begyndte innovationsprocessen. Siden er der igen og igen blevet udviklet nye massagevarianter og massagemodtagerne kan vælge mellem en række forskellige varianter.


Opfindelsen af ​​den elektriske massagestol

Mekaniske massagestole opstod i 1950'erne og har holdt trit med teknologiens hurtige udvikling lige siden. Den første elektriske massagestol blev designet af Nobuo Fujimoto i 1954. Fujimoto lavede flere prototyper af stolen af ​​skrotmaterialer, før han var tilfreds med det endelige design af stolen.

Antik massagestol

Den originale massagestol havde kun en "æltende" massagefunktion ved hjælp af en simpel mekanisme, hvor massagekuglerne bevæger sig op og ned ved at dreje håndtaget på siden. Fujimotos opfindelse brød den traditionelle forestilling om, at massage kun kan udføres ved at banke og ælte menneskelige hænder eller værktøjer og blev et revolutionerende produkt.


Differentiering fra traditionelle massagestole

I modsætning til elektriske massagestole er massagestole ergonomiske og bærbare stole, som folk sidder på og derefter bliver masseret og behandlet af en fysioterapeut. Stolemassagen fokuserer på hoved, nakke, skuldre, ryg, arme og hænder. Massageterapeuter er i stand til at give massage på stedet i forskellige typer omgivelser takket være stolens bærbarhed, og klienter behøver ikke at klæde sig af for at modtage sådan massage. 


På grund af disse to faktorer er stolemassage meget udbredt i erhvervslokaler, ved arrangementer for at forkæle medarbejdere, messer, konferencer, firmaarrangementer mv.


Udviklingen af ​​den elektriske massagestol

I årenes løb fik de andre varianter flere og flere tekniske og visuelle forbedringer. Efter opfindelsen tog det omkring yderligere 10 år, da en speciel massagestol til bankemassage kom på markedet i 1967.


Næsten yderligere 10 år senere, i 1975, kan massagens type og styrke indstilles med en knap. Lænestolene er også mindre klodsede og skærer en fin figur mellem de andre møbler derhjemme takket være deres ædle overmaterialer som læder eller velour.


I årene 1980-2000 kom flere og flere funktioner til. Udover luftpuder og mulighed for at ombygge lænestolen til en hvilestol, bliver benelementer til speciel lægmassage nu også den nye standard. 


2000'ernes daggry af en ny teknologis tidsalder. Massagestole indeholder flere og flere afslapningsfunktioner og massageområdet, som tidligere var mere sandsynligt at finde på ryggen, bliver større og større.


Indtil i dag, i år 2021, er de luksuriøse massageassistenter blevet "skruet" mere og mere. Der er installeret nyere interne elektroniske motorer og gear, der er specielt udviklet til at efterligne en manuel håndmassage. I dag har massagestole normalt en fjernbetjening, hvormed du kan indstille typen, placeringen og intensiteten af ​​massagen. 


Moderne massagestole er designet til at ligne loungestole. Der findes mange forskellige typer og mærker, inklusive billige lænestole i kontorstil, der kører på batterier. 


I dag er Japan den største forbruger af massagestole, og nogle undersøgelser tyder på, at over 20 % af japanske husstande faktisk ejer en massagestol. Sjovt nok er den største massagestolsproducent faktisk Kina.


Massagestole adskiller sig markant i pris, stil og intensitet. Billigere enheder kan ofte kun vibrere, mens premium-modeller har Shiatsu-funktioner og forskellige intensiteter.


Udviklingen af ​​lænestole fra simple hjul-knap-systemer, som flytter massagerullerne i ryggen, til computerstøttede robot-massagerullesystemer, hvor seks eller flere forskellige massagestile er forprogrammeret, er nået langt. Massagestole har konstant udviklet sig og har altid taget de nyeste teknologier i brug for at tilbyde brugeren en stadig mere menneskelignende massage.Tilbyd nu de seneste innovationer inden for massagestole S/L spor teknologider strækker sig ned til dine baldemuskler, samt 3D- og 4D-ruller, der kan trænge dybt ind i dine muskler og skabe en skræddersyet massageoplevelse. Der er nu endda lænestole, der bruger Bluetooth, touchscreen, vægtløshed og kropsscanningsteknologier til at tilbyde utrolig lyd, kontrol og personlige massageoplevelser. Takket være det stadig mere kompakte design er det naturligvis muligt at opsætte lænestolene næsten hvor som helst derhjemme.


Moderne massagestole er en imponerende fusion af den nyeste teknologi og nye designfunktioner, der er koordineret til at hjælpe dig med at slappe af og nyde en beroligende massage, når som helst du er i humøret.


For mere information om alle de tilgængelige funktioner i massagestole, se vores Rådgiver på. Har du specifikke spørgsmål til massagestole, kan du ringe eller maile os på support@mustbuy.eu nå. Vi hjælper dig gerne med at finde den perfekte lænestol til dine individuelle behov.


Du kender nu massagestolens historie og kan, hvis du vil, bruge nogle af de mest moderne Produkter gennemse markedet. Eller læs vores anmeldelse.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer gennemgås inden offentliggørelse