Læs flere artikler om massagestole

Se topbedømte massagestole

Prøv en massagestol i nærheden

Massagestol Finder Quiz

Købe en massagestol på recept? Det burde du vide

Denne artikel afklarer, om og hvordan du kan få en massagestol på recept, og hvad der er de bedste alternativer til recepten til massagestole eller at være dækket af sygesikringen.

I Tyskland kan man Massage sessionl ikke tilgængelig med en recept, hvilket burde komme som en lille overraskelse for mange mennesker.

Dette skyldes forskellige årsager. Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at medicinsk udstyr i Tyskland kun kan ordineres, hvis det er medicinsk nødvendigt, og da massagestole betragtes som mere end et luksusprodukt, kan de ikke ordineres.

Derudover skal det understreges, at massagestole stadig betragtes som rene komfortprodukter og derfor ikke kan anvendes til behandling af sygdomme eller til terapeutiske formål.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan drage fordel af massagestole!

Der er meget forskning, der viser, at regelmæssig massage kan reducere stress, hjælpe med at løse søvnproblemer og forbedre fleksibilitet og muskeltonus. Af denne grund er massagestole også attraktive for folk, der lider af rygsmerter, eller som blot ønsker at slappe af i musklerne.

Så hvis du overvejer at købe en massagestol - vær sikker: investeringen er det værd! Men husk, at der af de nævnte grunde desværre ikke er mulighed for at få det på recept – men der er så mange alternativer!

 

Alternativer til massagestol opskriftenEt passende alternativ er at købe renoverede udstillinger fra betroede leverandører i Tyskland. 

Du bør også teste sådanne modeller på forhånd og derefter beslutte, om du vil købe dem eller ej.


Et andet alternativ er at købe på afbetaling. 

Afbetalingskøb kan bruges til renoverede eller helt nye modeller.

Hvordan fungerer sygesikringen generelt?

 

I Tyskland betaler de lovpligtige sygeforsikringsselskaber normalt for alle medicinske ydelser såsom lægebehandling, medicin og midler, der er anerkendt af sygeforsikringsselskabet. For at modtage denne refusion fra sygesikringen skal patienten fremvise en autorisation fra lægen og oplyse sit forsikringsnummer og den korrekte liste over sit forsikringsselskab. Derudover skal patienten bekræfte, at han har betalt beløbet for behandlingen af ​​egne midler. Hvis alle krav er opfyldt, kan omkostningerne helt eller delvist dækkes af fonden. I nogle tilfælde kan der kræves bevis for et særligt behov eller medicinsk tilstand, for at en refusion kan behandles.


Hvornår får du produkter på recept i Tyskland?

 

I Tyskland kan mange produkter fås på recept, men ikke alle. Der er flere faktorer, der skal tages i betragtning, når man besvarer spørgsmålet “Hvornår kan produkter fås på recept i Tyskland?” Først og fremmest skal produkterne være terapeutisk nødvendige og bidrage til behandlingen af ​​en specifik sygdom eller behov.

En anden faktor er Federal Joint Committee (G-BA), som træffer afgørelse om ordination af lægemidler og medicinsk udstyr. Ikke alt medicinsk udstyr eller medicin opfylder kravene i G-BA, så de kan ikke ordineres på recept. Et eksempel på dette er massagestole - selvom de kan tilbyde terapeutiske fordele til mennesker, betragtes de som et rent komfortprodukt, så de kan ikke udskrives på recept.

Derudover definerer G-BA også lovligt definerede krav til produkter, der kan ordineres på recept. Dette omfatter blandt andet, at produktkvaliteten er garanteret, og at produktsikkerheden er garanteret. Hvis disse betingelser er opfyldt, kan produktet endelig ordineres.

Konklusion: I Tyskland kan mange produkter fås på recept, men ikke alle - der er visse krav og kriterier, som skal opfyldes af fremstillingsvirksomheden og Federal Joint Committee, samt specifikke krav til lægemidler eller medicinsk udstyr.

Kilder og yderligere beviser:

• "Federal Joint Committee: Medical Devices and Adapted Drugs" (G-BA, 2017): https://www.g-ba.de/gesetze-und-verordnungen/medizinprodukte/

• "Godkendelse af medicinske produkter - EMEA" (EMEA 2008): https://www.ema.europa.eu/documents/pressrelease/zulassung-medical-products_de.pdf

•"Manual Massage Chairs: Their Benefits for General Health and Wellness" (Vickery & Cooper, 2016): https://www.liebertpub.com/doi/
10.1089/acm.
2016.0034

• "Stresshåndtering gennem massagestole" (Singh & Gupta, 2018): https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2468661218300419

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer gennemgås inden offentliggørelse