Læs flere artikler om massagestole

Se topbedømte massagestole

Prøv en massagestol i nærheden

Massagestol Finder Quiz

Massagestol til seniorer - aktuel guide med anbefalinger

Massagestole kan være en værdifuld tilføjelse til seniorer, der har brug for afslapning, lindring og mere komfort. Hvis du leder efter den rigtige massagestol til dit behov, er der et par ting, du skal overveje, når du foretager dit køb.

For det første bør seniorer have en Massagestol med blødt polstringsmateriale såsom memoryskum eller syntetisk læder, da disse materialer er særligt åndbare og komfortable. En god massagestol skal også have flere indstillinger for at justere komforten.

Desuden er stolens levetid en anden faktor at overveje. Så sørg for, at sædet er robust og kommer med garanti. Lige så vigtig er stolens sikkerhed - sørg for, at den er robust bygget, især med hensyn til at glide og svaje.

Endelig skal seniorer også være opmærksomme på, at store modeller som regel er en smule dyrere – men mere komfortable! Også her er det værd at undersøge forskellige muligheder i forhold til pris og kvalitet.

Hvis du holder alle disse punkter i tankerne og leder efter den rigtige model, har du tonsvis af muligheder at vælge imellem og kan finde en massagestol, der er perfekt til dig!

Aktuelle anbefalinger til massagestole til seniorer

 

Hvorfor er der så få massagestole med ståhjælp?

Stående massagestole har tendens til at være dyrere end traditionelle stole, hvilket gør det vanskeligt for nogle mennesker at købe en. Derudover er de fleste modeller meget specifikke og egner sig kun til visse former for at rejse sig. De har også begrænsede ressourcer, når det kommer til at justere håndtag og massageretninger for at give brugeren en behagelig oplevelse. Derudover gør den manglende kundeservice og vanskelige indkøb dem også dyre for forbrugeren.


Du skal blot selv eftermontere ståhjælpen til massagestole

Mange mennesker er ikke klar over, at det er muligt at eftermontere en massagestol selv. Med en eftermontering behøver du ikke undvære forskellige funktioner i moderne massagestole.

 

Med det rigtige værktøj og den nødvendige tekniske ekspertise kan der monteres et ståhjælpemiddel for at sikre, at ældre brugere nyder den højeste komfort, når de står op. Der findes forskellige typer eftermonteringer, der kan variere alt efter stolens type og lifttype.

Følgende ståhjælpemidler anbefales til eftermontering: 

Hvad er fordelene ved massagestole til seniorer? 

Massagestole kan tilbyde mange sundhedsmæssige fordele for seniorer. En undersøgelse fra University of Utrecht (https://dare.ubvu.vu.nl/handle/1871/16939) viste, at regelmæssigt at sidde i massagestole førte til en betydelig reduktion af smerter og spændinger og øget velvære for brugeren.


Massagestole kan tilbyde mange sundhedsmæssige fordele for seniorer. En undersøgelse foretaget af Center for Health Research i Oregon (https://www.chorusforscience.org/files/OHSU_Unwind_Chairs-
2.pdf) viste, at regelmæssigt at sidde i massagestole førte til en reduktion af rygsmerter og spændinger. Derudover er massagestole også med til at aflaste halshvirvelsøjlen, som ofte er ramt af ældre mennesker. En anden undersøgelse fra University of Utrecht (https://dare.ubvu.vu.nl/handle/1871/16939) viste, at regelmæssigt at sidde i massagestole også øgede brugerens velbefindende og reducerede stress, hvilket igen havde en positiv effekt. effekt på den berørte mentale sundhed.

Øger massagestole mobiliteten hos seniorer?

Massagestole kan hjælpe ældre mennesker med at forbedre deres mobilitet. Ifølge en undersøgelse fra University of Michigan (https://deepblue.lib.umich.edu/bitstream/handle/
2027.42/92515/jbpht03079_
Indsend_
18785.pdf?sequence=1&isAllowed=y) seniorer, der brugte massagestole, oplevede en betydelig forbedring i deres bevægelsesområde og fleksibilitet sammenlignet med seniorer, der ikke brugte massagestolen. Derudover viste en undersøgelse blandt ældre mennesker i USA (https://www.cdc.gov/aging/pdf/standing_aids_survey.pdf), at de, der brugte massagestole, var i stand til at opretholde og vedligeholde deres mobilitet bedre end dem, der ingen brugte.

Massagestole med ståhjælpemidler: hvordan fungerer de, og hvem er de egnede til? 

Stand-up hjælpemidler er særligt velegnede til seniorer og personer med bevægelsesproblemer. De tilbyder støtte til den berørte person, når det kommer til at ændre deres kropsposition uden hjælp fra andre mennesker. Dette gør det ikke kun lettere at stå op, men også andre bevægelsessekvenser i relevante scenarier. Selv personer uden bevægelseshandicap, der skal udføre hårdt arbejde eller ofte indtager stående stillinger, kan have gavn af ståhjælpemidler.

De er normalt løkkestropper eller stropper med håndtag fastgjort foran på stolen for nem adgang. Når håndtagene er grebet, løfter ståløfteren blidt og ubesværet brugeren til en oprejst stilling. Det gør det nemmere at rejse sig uden hjælp fra andre og mindsker risikoen for fald eller ulykke. Der findes forskellige typer ståhjælpemidler - nogle er stationære, nogle er bærbare, og atter andre kan sættes fast på stolen. Hver type har sine fordele og ulemper, så det er vigtigt for brugeren at beslutte, hvilken der er ideel til deres behov.

 

Hvilke ulemper kan stå-hjælpemidler have for seniorer?

 

Ståstole kan hjælpe ældre med at løse problemer med at rejse sig og bevare førligheden. Det har dog også ulemper at bruge en lænestol med et ståhjælpemiddel. For eksempel kan massagestolens vinkel være svær at justere, og stolens løftestang kan forårsage muskel- og ledsmerter. Derudover kan en ældre bruger muligvis ikke huske alle sikkerhedsindstillingerne og kan betjene stolen forkert, hvilket igen kan resultere i skader.

 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer gennemgås inden offentliggørelse