Læs flere artikler om massagestole

Se topbedømte massagestole

Prøv en massagestol i nærheden

Massagestol Finder Quiz

Er massagestole sunde? Det burde du vide!

Massage har længe været brugt til at give en lang række sundhedsmæssige fordele, herunder lindring af smerter, forbedring af cirkulationen og fremskyndelse af helingsprocessen.

Men hvad med massagestole? Er massagestole sunde?

Denne artikel præciserer.

massagestol På tidspunktet for deres opfindelse var deres primære formål at bringe brugeren i en tilstand af afslapning og ro.

Selvom de uden tvivl nåede dette mål, kan de meget mere.

Så for at besvare spørgsmålet om, hvorvidt massagestole er sunde, kan moderne massagestole give sundhedsmæssige fordele. 

Det er vigtigt at vide, at annoncering med sådanne løfter ikke er let muligt.

Kundeservicen for NAIPO massagestole kan derfor ikke svare på spørgsmål som "Hjælper massagestolen på xyz". 

Der skal konsulteres en læge.

 

Tidligere var mange massagestole usunde

 

En af grundene til, at massagestole gør mere end blot at slappe af, er, at de bedste massagestole, der er tilgængelige i dag, er en stor forbedring i forhold til tidligere versioner.

I begyndelsen var massagestole ikke særlig sofistikerede og tilbød kun få funktioner.

Mange modeller havde kun en skinne installeret, som flyttede.

I mange tilfælde kunne de kun trykke nogle få steder og kun med de mest basale bevægelser.

Målrettet bevægelse kunne ikke altid garanteres.Forskellen mellem de massagestole, der findes i dag, og dem, der var på markedet for ti eller tyve år siden, er enorm.

De nyeste modeller dækker nøgleområder fra top til tå, herunder følgende:

hoved og skuldre øvre og nedre ryg arme og hænder ben og fødder..


De har derfor potentialet til at påvirke dit helbred markant.


Sunde fordele: Effekter af moderne massagestole på sundheden


I hvilke specifikke situationer kan brugen af ​​en massagestol have en positiv effekt på helbredet?

Fordelene beskrevet af mennesker (og bekræftet af undersøgelser i mange tilfælde) omfatter følgende, selvom dette afhænger af personens fysiske tilstand, hyppigheden af ​​brug af stolen og andre omstændigheder.

Nogle af disse fordele er:

 1. Relief fra smerte
  Regelmæssig brug af en massagestol kan hjælpe med at lindre ubehag i mange forskellige områder af kroppen.

  Et område, der især har gavn af massage, er lænden. Smerter i lænden lindres ofte, når muskler i ryggen, der har været for stramme af forskellige årsager, begynder at slappe af.

  Faktisk tyder forskning på, at for mange mennesker er massage mere nyttig til at lindre lændesmerter end andre behandlinger, såsom akupunktur eller medicin.

  Selvom det er bydende nødvendigt, at du følger din læges ordrer, kan det være en fordel at inkorporere massagesessioner i din overordnede behandlingsplan.

 2. Mindre hovedpine.
  Det er muligt, at stramheden i dine muskler bidrager til din hovedpine, især din migræne.
  De mest effektive massagestole virker ved at lindre eller eliminere muskelspændinger, hvilket igen kan hjælpe med at reducere antallet af hovedpine og deres sværhedsgrad.

 3. En hurtigere restitutionstid efter træning.
  Under enhver anstrengende træning producerer dine muskler mælkesyre. Dette resultat af træning fører til træthed og ømhed i musklerne. Din krop nedbryder gradvist mælkesyren og skyller den ud af dine muskler. Regelmæssig brug af en moderne massagestol vil hjælpe din krop med at fjerne mælkesyre og hjælpe dig med at restituere mere fuldstændigt og hurtigere efter træning, hvilket bekræftes af både sportstrænere og atleter.

 4. Dit blodtryk og puls sænkes.
  Den stress, som vores travle hverdag lægger på vores krop, viser sig ofte i form af muskelspændinger i forskellige dele af kroppen, især i skuldre og nakke.

  Denne spænding kan derefter forstærke responsen af ​​det, der er kendt som det sympatiske nervesystem (SNS), hvilket fører til stigninger i blodtryk og hjertefrekvens.
  Højt blodtryk, også kendt som hypertension, er forbundet med en højere risiko for forskellige sygdomme som hjertesygdomme, slagtilfælde og skader på organer som nyrerne. Massagens beroligende og sundhedsfremmende effekt på kroppen gør den til et fremragende stressreducerende værktøj.
  Det stimulerer det parasympatiske nervesystem, også kendt som PNS, og hjælper med at moderere virkningerne af det sympatiske nervesystem.

  Med andre ord hjælper de bedste massagestole med at genoprette kroppens naturlige balance og bidrager positivt til at forbedre blodtryk og puls.
  Effekterne af stress på kroppen kan omfatte undertrykkelse af immunsystemet, hvilket gør dig mere modtagelig for sygdom. En massage vil sætte dit immunsystem i stand til at arbejde mere effektivt, da det hjælper dig med at slappe af.
  Selvom massage i sig selv ikke beskytter mod sygdom, kan den hjælpe med at sætte scenen for, at din krop bedre kan bekæmpe sygdom.

 5. Nedsættelse af kortisolniveauer.
  Kroppens "kæmp-eller-flugt"-respons er drevet af hormonet kortisol, som frigives som reaktion på stressende situationer.
  Under visse omstændigheder spiller kortisol en nødvendig og afgørende rolle; dog kan kronisk forhøjede kortisolniveauer føre til en række helbredsproblemer i kroppen.
  Massage har vist sig at sænke niveauet af stresshormonet kortisol og "stressresponsen" i kroppen.
 6. følelsesmæssigt velvære
  Effekten af ​​massagestole på dit følelsesmæssige velvære.
  Vores viden om måder, hvorpå sindet kan påvirke kroppen og omvendt, er stadig stigende.

  Det er allerede velkendt, at en række psykiske og følelsesmæssige problemer også har fysiologiske manifestationer.

  For eksempel er den specifikke proces, der forårsager psykisk sygdom, ikke fuldt ud forstået, men der er voksende beviser for, at høje niveauer af stresshormonet kortisol kan bidrage til disse tilstande. Massage kan hjælpe med at lindre humørsvingninger, angst og depressionssymptomer ved at lindre stress og genoprette kroppen. Dette sker, fordi massagen hjælper med at lindre spændinger.

Så du ved, hvilke sundhedsmæssige fordele en massagestol kan bringe


De bedste massagestole har visse egenskaber, der gør det muligt for dem at tilbyde ekstraordinære fordele for brugernes helbred.

For eksempel udøver de det ideelle opkvikkende tryk fra top til tå.

Et vidunderligt eksempel på dette er Model P massagestolen.

Takket være dens L-Track massageteknologi når denne stol dele af kroppen, som er svære eller umulige at nå med konventionelle massagestole.De nyeste modeller af massagestole kommer også med et udvalg af forskellige "rutiner" at vælge imellem.

Dette giver dig mulighed for at vælge et program, der passer til dine specifikke behov og vælge et andet program næste gang, hvis det virker mere passende for dig.

Derudover kan du manuelt kombinere flere typer massage.

Dette giver dig muligheden for at personliggøre din rutine, hvilket kan vise sig at være særligt værdifuldt, efterhånden som du bliver mere komfortabel med din stol og de fordele, du oplever ved de forskellige typer massage.

Derudover er den visuelle appel af din stol meget vigtig, selvom det ikke påvirker din krops sundhed.

Krop-sind-forbindelsen, hvordan du har det i din stol, og hvordan du generelt har det, bør tage højde for din beslutningstagning, når du sammenligner forskellige massagestole.

Sidst men ikke mindst skal din massagestol have en solid garanti, hvis du vil undgå, at den bliver en kilde til stress i dit liv.

Hvis du f.eks. Køber du for eksempel en massagestol fra NAIPO, kan du teste afslapningsstolen i ro og mag i dit eget hjem i en hel måned.

 

Kilder og undersøgelser, der peger på, at massagestole er sunde


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8362824/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7220115/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0965229922000279

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer gennemgås inden offentliggørelse