Læs flere artikler om massagestole

Se topbedømte massagestole

Prøv en massagestol i nærheden

Massagestol Finder Quiz

Hvor nyttig er en massagestol? [Guide 2024]

Spørgsmålet om, hvorvidt massagestole er medicinsk nyttige, bliver mere og mere relevant, efterhånden som flere og flere mennesker leder efter måder at forbedre deres sundhed og velvære på. Denne artikel giver et omfattende kig på de potentielle medicinske fordele ved massagestole og fremhæver, hvordan de kan hjælpe med at lindre smerter, reducere stress og fremme det generelle helbred.

Kort version af artiklen: 

massagestol tilbyder en række sundhedsmæssige fordele, der gør dem til en klog medicinsk investering. De kan hjælpe med at lindre smerter, slappe af muskler, forbedre blodcirkulationen, reducere stress og fremme søvn. Ved hjælp af moderne teknologier tilbyder de et praktisk alternativ til traditionel massage. Selvom de repræsenterer en sikker og bekvem mulighed for mange, er det vigtigt at overveje sikkerhedshensyn og individuelle sundhedsforhold. Samlet set er massagestole et effektivt supplement til forebyggende sundhedspleje og tilbyder en omkostningseffektiv, tilgængelig metode til at fremme fysisk og mentalt velvære. 

Video: Er massagestole medicinsk nyttige?

  

Aktuelle undersøgelser, der indikerer, at massagestole kan være medicinsk nyttige

1. Undersøgelsen, offentliggjort i tidsskriftet Heliyon 2023, undersøgte virkningen af ​​en massagestol på nakke- og skuldersmerter hos kontoransatte. Resultaterne viste, at brug af massagestolen førte til en signifikant reduktion af smerter. Der var en målbar forbedring af tryksmertetærskler, selvom der kun blev observeret en lille stigning i livskvalitet. Undersøgelsen understreger derfor effektiviteten af ​​massagestole til at lindre nakke- og skuldersmerter i kontorarbejde.

Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37767509/

2. 2020-studiet "Kliniske resultater og omkostningseffektivitet af massagestolsterapi versus grundlæggende fysioterapi hos patienter med lændesmerter" undersøger den medicinske effektivitet og omkostningseffektivitet af massagestolsterapi sammenlignet med klassisk fysioterapi hos patienter med lændesmerter. Det viser, at massagestole kan være et effektivt og billigere alternativ til lindring af rygsmerter, selvom fysioterapi er overlegent i nogle aspekter. Dette tyder på, at massagestole kan være en nyttig tilføjelse til den medicinske behandling af rygsmerter

Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32195952/

3. Undersøgelsen "The effectiveness of Chair Massage on Stress and Pain in Oncology", offentliggjort i 2021, undersøgte effektiviteten af ​​stolemassage til at reducere stress og smerter i onkologisk behandling. Stolemassage har vist sig at bidrage væsentligt til at reducere stress og reducere smerteniveauer. Dette har en positiv indvirkning på plejeteams daglige aktiviteter og understøtter håndteringen af ​​arbejdsstress og smerter i onkologisk pleje. Undersøgelsen fremhæver de medicinske fordele ved massage som en støttende foranstaltning i stressede og smertefulde arbejdsmiljøer

Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34484493/

4. Undersøgelsen, "Massagestolsessioner: Favorable Effects on Ambulatory Cancer Center Nurses' Perceived Level of Stress, Blood Pressure, and Heart Rate," offentliggjort i 2019, undersøgte virkningerne af massagestolssessioner på stressniveauer, blodtryk og puls. af sygeplejersker på ambulante kræftcentre . Resultaterne viste en signifikant reduktion i oplevet stressniveau samt en reduktion i systolisk og diastolisk blodtryk og puls hos plejepersonalet efter massagestolssessionerne. Disse resultater fremhæver den positive rolle, som massagestole kan spille i stressreduktion og sundhedsfremme i højstressede arbejdsmiljøer såsom onkologi

Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31322619/

 5. Undersøgelsen "Clinical effects of use a massage chair on stress measurements in adults: A pilot randomized controlled trial", udgivet i 2022, undersøgte de langsigtede effekter af at bruge en massagestol på stressfaktorer hos voksne. Resultaterne viste en tendens til reduktion i serum cortisol niveauer og en signifikant reduktion i DHEA-S niveauer. Derudover blev deltagernes opfattede helbredsniveau og depressionsrater forbedret. Denne undersøgelse tyder på, at massagestole kan bruges effektivt til at håndtere stress

Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35339652/

Men er massagestole generelt nyttige?

Massage er nu solidt forankret inden for komplementær og alternativ medicin.

Fordelene ved massage inkluderer:

 • Sænker stressniveauet og fremmer afslapning
 • Forbedring af immunforsvaret
 • Reducerer smerter, stivhed og spændinger i muskler
 • forbedring af blodcirkulationen
 • Fald i puls og blodtryk

Følgende fordele kræver yderligere undersøgelser for at bekræfte de påståede fordele.

Men flere undersøgelser har vist, at massage også kan hjælpe med følgende problemer:

 • angst
 • dårlig fordøjelse
 • hovedpine
 • Søvnløshed forårsaget af psykisk stress
 • Smerter i lænden
 • symptomer på nervesygdomme
 • Smerter i øvre ryg og nakke


Vigtigt: På trods af dens positive effekt er massage ved hjælp af massagestole ikke beregnet til at erstatte almindelig medicinsk behandling.

 

Mulig smertelindring og muskelafspænding


En vigtig fordel ved massagestole er deres imponerende evne til at give smertelindring og muskelafslapning. Gennem målrettede massagebevægelser kan du afhjælpe spændinger på kritiske områder som nakke, ryg og skuldre. Dette er især gavnligt for mennesker, der lider af kroniske smerter. Teknologien indbygget i massagestole gør det muligt at behandle specifikke smertepunkter med variabel intensitet, hvilket giver skræddersyet lindring. Ved regelmæssig brug kan brugerne opleve en betydelig reduktion af ubehag og en forbedring af deres mobilitet.


Mulig forbedring af blodcirkulationen


Massagestole fremmer aktivt blodcirkulationen gennem deres specielle massagebevægelser. Forbedret blodcirkulation er afgørende for regenerering og heling af kroppen. Det transporterer ilt og næringsstoffer til muskler og organer mere effektivt, hvilket bidrager til hurtigere restitution fra muskelskader og reducerer træthed. Derudover kan et godt blodcirkulation mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme og bidrage til den samlede sundhedsfremme.Mulig afstressning og psykisk velvære


I vores hurtige og ofte stressende verden er evnen til effektivt at håndtere stress afgørende for mentalt velvære. Regelmæssig brug af en massagestol kan bidrage væsentligt til at reducere stress. Massagens afslappende virkning stimulerer frigivelsen af ​​endorfiner, kroppens naturlige "feel-good"-hormoner, som forbedrer humøret og reducerer angst. Denne hormonelle reaktion kan også bidrage til forbedret mental sundhed på lang sigt.


Mulig fremme af søvn


Den afslappende effekt af massagestole har også positive effekter på søvnkvaliteten. Mange brugere rapporterer en forbedring i deres søvnmønster efter regelmæssige massagesessioner. Afslappende muskler og reduktion af stress og angst skaber ideelle betingelser for en fredelig og afslappende søvn. Dette er især vigtigt, fordi god søvn spiller en grundlæggende rolle for den generelle sundhed og velvære. Massagestole kan derfor tilbyde en effektiv, ikke-medicinsk løsning på søvnproblemer.

Vi indrømmer: Massagestole gav ikke rigtig mening i lang tid

Massagestole har oplevet et sandt boom de seneste år. 

Især under Corona-brylluppet, hvor man ikke kunne gå til en massør, var der mange, der tyede til en massagestol. 

Nogle mennesker tænker dog ikke meget på massagestole. 

Med god grund, for i lang tid kunne massagestole ikke engang på afstand konkurrere med en rigtig massage. 

Sådanne old-school massagestole tilbød normalt kun et program, der passer til alle.

Moderne massagestole fra mærker som NAIPO eller ASPRIA kan derimod scanne kroppe og kan justeres individuelt. 

De tilbyder endda funktioner, som en normal massage ikke kan tilbyde: 

Tyngdefri funktionen. 

Zero Gravity betyder "vægtløshed". 

I denne stilling bringes rygsøjlen i en stilling, hvor den faktisk kun kan bringes ud i rummet. 

På denne måde aflastes rygsøjlen meget.

2. Medicinsk effektivitet af massage: Det medicinske samfund erkender, at massage spiller en vigtig rolle i genopretning og forebyggelse af fysiske lidelser. I denne sammenhæng har massagestole udviklet sig markant. Moderne modeller er i stand til at efterligne traditionelle massageteknikker såsom tryk, æltning, banke- og rullemassage. Denne teknologiske innovation gør det muligt for massagestole at bidrage til fysioterapi og generel velvære ved at gøre professionelle massageteknikker tilgængelige i hjemmet.

3. Personalisering og teknologi: Den seneste generation af massagestole er kendetegnet ved avancerede funktioner såsom kropsscanninger, som muliggør individuel behandling tilpasset brugeren. Denne personalisering forbedrer ikke kun massageoplevelsen, men øger også massagestolens medicinske effektivitet. Ved at tilpasse sig specifikke kropsdimensioner og -former kan stolen specifikt imødekomme individuelle behov og klager.

4. Anvendelsesområder: Massagestole er særligt velegnede til personer med specifikke helbredsproblemer såsom muskelspændinger eller hårdhed. Brugen af ​​disse stole bør dog altid være skræddersyet til din personlige situation og i overensstemmelse med lægelig rådgivning. Takket være denne individuelle justering kan massagestole tilbyde effektiv støtte til sundhedsstyring.

5. Yderligere velværefunktioner: Mange massagestole tilbyder ekstra funktioner ud over standardmassagen, der øger velvære. Disse inkluderer lydstimulering, infrarøde varmelegemer og den innovative nultyngdekraftsfunktion. Disse ekstra funktioner hjælper med at skabe en komplet afslapningsoplevelse ved at stimulere sanserne, fremme dyb afslapning og forbedre blodcirkulationen.

6. Holistisk effekt: Massagestole tilbyder en holistisk effekt ved at hjælpe med at lindre fysisk ubehag samt reducere stress. De muliggør regelmæssige behandlinger fra dit eget hjem, hvilket gør dem til en praktisk løsning til løbende afslapning og smertelindring. Denne holistiske tilgang understøtter ikke kun fysisk sundhed, men bidrager også til mentalt velvære.

7. Lægeråd: På trods af de mange fordele ved massagestole, er det vigtigt at overveje deres brug i samråd med lægelig rådgivning, især hvis der er allerede eksisterende helbredsproblemer eller skader. Ekspertrådgivning kan sikre, at massagestolen bliver brugt fornuftigt som et supplement til medicinsk behandling, og at specifikke sundhedsbehov bliver imødekommet på passende vis.

 

Alt er anderledes i dag: hvorfor moderne massagestole giver mening

Mange tekniske ting har gennemgået en storslået udvikling de seneste år. 

Udover kunstig intelligens kan du i dag næsten alt med din smartphone. 

Og samme udvikling kan observeres med massagestole. 

I mellemtiden er massagestole modnet til det punkt, hvor de kan scanne kroppe, justere sig individuelt og tilbyde funktioner, som en rigtig massør ikke kan tilbyde. 

Som tidligere nævnt har flere undersøgelser vist de positive effekter af massage.

 

Fra hvilket prissegment giver massagestole mening?

Gode ​​massagestole starter ved omkring €700

Sørg også for at købe en lænestol fra et mærke med stor erfaring på området.

Vi anbefaler også at tjekke kundeanmeldelser og ideelt set teste den ønskede massagestol på forhånd. 

Undtagelser er kendt for at bekræfte reglen, men et dårligt køb kan medføre mere spænding end afslapning.

Dette inkluderer besværlige returneringer og ekstra omkostninger. 

 

Hvad er forskellene mellem "rigtige" massører og massagestole?

Ud over den åbenlyse forskel mellem en massage udført af et menneske og en massage udført af en maskine, er der andre aspekter, der gør de to ting forskellige: 


 • rejsetid: At besøge en massageterapeut kræver rejsetid, hvilket også kræver evnen til at rejse (enten din tid eller terapeutens, hvis de kommer til dig). For at nå din massagestol skal du måske bare gå til værelset ved siden af, hvor den befinder sig i øjeblikket.
 • interpersonel: Selvom du prøver hårdt, er det usandsynligt, at du vil være i stand til at udvikle et dybt personligt forhold til din massagestol.
  Hvis du fortæller en massagestol om din dag, vil den ikke være i stand til at svare meningsfuldt.
  Mange mangeårige klienter af massageterapeuter forbliver loyale over for dem på grund af den forbindelse, de danner med deres terapeut, hvilket kan føje til de fysiske fordele ved en massage, som allerede er mærkbare.
 • Multitasking færdigheder: Du vil ikke være i stand til at få gjort meget under din massageaftale, især hvis du ligger med ansigtet nedad på massagebordet.
  Multitasking er umuligt her.
  Og at deltage i en anden aktivitet under massagen, f.eks. B. At tale i telefon ville være både distraherende og respektløst over for den person, der masserer dig.
  På den anden side, hvis du har en massagestol derhjemme, kan du multitaske, mens du sidder på den ved at læse, arbejde, foretage telefonopkald, se tv, lytte til en lydbog eller lave et kryds og tværs.
 • Pålidelighed: Massageterapeuter er mennesker som os alle; de er underlagt de samme menneskelige svagheder som os alle, inklusive muligheden for at flytte væk, gå konkurs, komme til skade eller bare have en dårlig dag.
  Effektiviteten af ​​en massage, eller din nydelse af den, eller endda din evne til overhovedet at få en massage, kan blive negativt påvirket af ovenstående problemer.
  En massagestol er derimod altid klar til brug; selvom der er behov for mindre reparationer, kan professionelle teknikere få din massagestol op at køre igen på få minutter efter at have modtaget de nødvendige dele.
 • Prissætningen: "Omkostningerne pr. massage" i en massagestol er meget lavere sammenlignet med hyppige besøg hos en massageterapeut.

Massagestole er blevet mere og mere populære i de senere år.

Derudover kan du vælge finansiering for at reducere omkostningerne ved at købe en massagestol.

Dette er et alternativ, der ofte ikke er tilgængeligt for engangsydelser som en personlig massage.

 

Konklusion

Massagestole har oplevet en fremragende udvikling de seneste år. 

Du kan nu efterligne forskellige massageteknikker, scanne kroppen og endda have funktioner, som en rigtig massør ikke kan tilbyde. 

Ud over beviste fordele ved massageterapi, er der stadig behov for flere undersøgelser for at bekræfte de påståede fordele.

Ikke desto mindre kan man i dag sige, at massagestole virkelig giver mening i hjemmet.

 

Kilder: 

 1. Massageterapi: Hvad du behøver at vide. Nationalt Center for Komplementær og Integrativ Sundhed. https://www.nccih.nih.gov/health/massage-therapy-what-you-need-to-know. Tilgået 22.7.2022/XNUMX/XNUMX
 2. Hvad kan du forvente ved din massagesession. American Massage Therapy Association. https://www.amtamassage.org/find-massage-therapist/what-to-expect-at-massage-session/. Tilgået 22.7.2022/XNUMX/XNUMX
 3. Goldman L, et al., red. Komplementær, alternativ og integrativ medicin. I: Goldman-Cecil Medicine. 26. udg. Elsevier; 2020. https://www.clinicalkey.com. Tilgået 22.7.2022/XNUMX/XNUMX

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer gennemgås inden offentliggørelse