Læs flere artikler om massage

Se artikler om emnet massagestole

Kan massage udløse migræne?

Det er ingen hemmelighed, at stress og spændinger kan udløse et migræneanfald. Massage, en af ​​de mest populære wellness-terapier, er bredt anerkendt som en afslappende aktivitet. Men kan behandlingen også udløse migræne? For at finde ud af svaret skal vi se på de forskellige typer massage og deres virkninger.

Massagens højdepunkt er den dybe vævsmassage. Denne form for massage er rettet mod at afspænde alle kroppens muskler og lindre spændinger, samt at fjerne overbelastning i musklerne. De fleste oplever en følelse af mental og fysisk afslapning efter en dybdegående massage. Undersøgelser har dog vist, at denne dybe form for massage nogle gange kan forårsage hovedpine og andre symptomer forbundet med migræne. Derfor er det vigtigt at huske, at sådanne behandlingsformer ikke bør anbefales til personer med en allerede eksisterende risiko for migræne.

Udover dybdegående massage er der andre former for massage, såsom shiatsu massage og thai yoga massage. Disse teknikker tilbyder typisk kun let berøring og er derfor meget sikre for personer med en allerede eksisterende risiko for migræne. Effekten af ​​disse teknikker er hovedsageligt baseret på akupressur – trykket af bestemte energipunkter i kroppen – samt udspændingstaktikker og rytmiske bevægelsesmønstre. Også her ses positive resultater i form af stressreduktion og afspænding tydeligt.

Generelt er det usandsynligt, at massage forårsager migræne, men du bør altid konsultere din læge eller terapeut, før du beslutter dig for en behandling – især hvis du har en allerede eksisterende risiko for migræne eller tidligere har haft symptomer. Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at massage kan hjælpe med at lindre stress og reducere muskelspændinger - hvilket i sidste ende kan hjælpe med at forhindre migræneanfald mere effektivt!