Læs flere artikler om massagestole

Se topbedømte massagestole

Prøv en massagestol i nærheden

Massagestol Finder Quiz

Kan massage fremkalde veer?

Mange gravide spekulerer på, om massage kan fremkalde veer. De bekymrer sig om, at det kan skade deres baby at gå i fødsel for tidligt eller uventet. Den gode nyhed er, at forskningen er enig: der er ingen beviser for, at massage kan fremkalde veer, medmindre det kombineres med andre teknikker, der kan strække livmoderhalsen og dermed hjælpe med at fremkalde veer.

Massage er dog godt for gravide – det lindrer muskelspændinger, mindsker stress og lindrer lændesmerter, hvilket kan være meget nyttigt. Regelmæssig massage under graviditeten hjælper med at forbedre blodgennemstrømningen og lymfestrømmen og reducere unødvendige stresshormoner. Dette gør, at fødselstidspunktet kan passere lettere. Derfor anbefaler jordemødre ofte, at mødre får en professionel massage i løbet af de sidste par måneder som en del af deres forberedelse til fødslen.

Der bør dog udvises forsigtighed - abort eller arbejdsfremmende teknikker bør aldrig anvendes uden lægeligt tilsyn. Selvom massage næppe vil fremkalde veer af sig selv, bør du konsultere din læge eller jordemoder for at få råd, før du prøver nogen form for massage.