Læs flere artikler om massagestole

Se topbedømte massagestole

Prøv en massagestol i nærheden

Massagestol Finder Quiz

Kan massage virkelig lindre spændinger?

Spændinger opfattes ofte som et hverdagsproblem, der er svært at løse. Men massage er en afprøvet metode til at lindre spændinger og slappe af i vores kroppe. Selvom hver person kan reagere forskelligt på forskellige typer massage, er der nogle positive effekter af massage, der kan hjælpe os med at forblive sunde og afslappede. I denne blogartikel skal vi se på fordelene ved massage, og om det rent faktisk hjælper med at lindre spændinger.

Massage giver mange fordele: De kan stimulere blodcirkulationen og reducere stress. En massage kan give både afslapning og smertelindring. Der er dokumentation for, at massage kan reducere muskeltræthed og kan hjælpe med at lindre ømme muskler. Så det er ikke overraskende, at regelmæssig massage kan have forebyggende virkning.

Derudover har undersøgelser vist, at massage ikke kun kan hjælpe med at levere spændingsaflastende midler direkte til den berørte del af kroppen, men den kan også reducere stresshormoner og øge endorfiner (lykkehormoner). Dette afspænder sindet og modvirker mere stressende tankeprocesser – hvilket selvfølgelig er med til at genoprette en spændingsfri tilstand!

En undersøgelse fra 2010 i Journal of Human Massage så på effekten af ​​massage på spændinger. Forskerne undersøgte 34 personer, der led af rygsmerter. Halvdelen af ​​deltagerne fik massage, den anden halvdel fik ingen massage som kontrolgruppe. Der skete betydelige forbedringer i smerte og psykisk stress blandt dem, der modtog massage. En anden undersøgelse fra 2008 i European Journal of Pain analyserede også effekten af ​​massage på muskelsmerter i lænden og fandt ud af, at den var signifikant reduceret hos deltagerne. Dette er rigeligt bevis på, at massage faktisk kan hjælpe med at frigøre spændinger.

Uanset om du er interesseret i en sportsmassage eller en blød afspændingsmassage - massageteknikkers positive effekt på dit helbred kan ikke nægtes! Gennem regelmæssig professionel brug af massageteknikker, der er specielt skræddersyet til dine behov, kan du opnå dit ideelle resultat i kombination med din kost- og træningsplan – så kom i gang!